Hogyan írj HR célokat 2024-re?

HR-esként sokszor nehéz stratégiai célokat kitűzni. Főleg KKV szektorban működő HR partnereinken látjuk, hogy nagy a leterheltségük, sok a tűzoltás, változnak az ügyvezetői igények és tervek. Ezeknek az orkánjában természetes, ha a fókusz beszűkül, de ezért is fontos megragadni az újévet, mint lehetőséget, hogy újratervezzünk. 

MIÉRT KELLENEK A HR-ES CÉLOK?

Az éves stratégiai célok a HR csapatot abban támogatják, hogy beazonosítsák a prioritásikat, összehangolják a tevékenységeiket a szervezet céljaival és arra fókuszáljanak, ami igazán értéket teremt.  

 

Egy jó HR stratégia csökkenti a fluktuációt, növeli a munkavállalói elkötelezettséget és fejleszti a cégkultúrát. Emellett fontos, hogy a jól kidolgozott célkitűzések erősítik a HR stratégiai szerepét a felsővezetői körben. 

HOGYAN TŰZZEK KI ÉVES CÉLOKAT?

Az éves fókuszt érdemes megfogalmazni célok, kulcseredmények és kezdeményezések szintjén is.

 

Első lépésként fontos kitűzni nagy, inspiráló éves célokat. Szuper, ha ez egy célban tud összpontosulni, de persze tudjuk, hogy sok vállalatnál nem lehet ezt ennyire leszűkíteni. 

 

Ha kitűztük az éves célt, akkor meg kell határoznunk a kulcseredményeinket

 

Mindegyik fő célhoz fogalmazzunk meg 2-3 kulcseredményt. Ezek lesznek azok a pontok, amiket negyedévente a HR csapattal, esetleg a vezetőséggel átbeszélhettek és értékelhetitek az éves teljesítményeteket.  

 

Harmadik lépésként pedig a kulcseredményeket feladatszintre kell bontanunk, ezek lesznek a tevékenységeink. 

Iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal alján hasonló, ingyenes szakmai tartalmakért. Feliratkozóink ebben a témában részletesebb leírást kaptak és gyakorlati, konkrét példákat HR-es célkitűzésekre.

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Szólj hozzá

Scroll to Top