Vezetői tréningek

KÉPEZD A VEZETŐKET A SZERVEZET MINDEN SZINTJÉN!

Partnereink

Tréningek

Hogyan térül meg a vezetőképzés?

10 vezető egy cégben összesen évi 20.000 órányit dolgozik.

 

Nem mindegy, hogy az a munka mennyire hatékony, hogyan befolyásolják kommunikációjukkal a céges kultúrát és mennyire hatásosak a beosztottaik menedzselésében. 

 

Tegyük fel, hogy egy tréning hatására csak 1%-kal teljesítenek jobban. Ez a szervezetnek 200 órányi nyereség a következő 12 hónapban, mindössze azért a 2-3 tréning napért cserébe, amit a vezetői fejlődésükre áldoztak.

0 +
Résztvevő
Már ennyi vezető vett részt a Labours vezetőképzésében.
0
1
10
Mennyire ajánlanád
a Labours vezetőképzéseit más vezetőknek?
0
1
10
Mennyire támogatta
a fejlődésedet a képzésen tanult módszerek és technikák elsajátítása?
*2020 és 2023 között elvégzett elégedettségi felmérések átlagos összeredménye.

Vezetői tréning előnyei

Növeli a produktivitást

A képzés hatására a vezetők a saját területükhöz tartozó feladatokat teljeskörűen el tudják látni. Ezáltal a vezető és az alá tartozó kollégák is motiváltabbak és produktívabbak lesznek.

Csökkenti a fluktuációt

A vezetők fejlesztése azt üzeni a csapattagoknak, hogy fontos az egészséges cégkultúra kialakítása. Egy ilyen szervezetben a munkavállalók lojálisabbak.

Vonzóbb munkáltatói márka

Épül a munkavállalói brand, ha a vezetői kultúra vonzó a jövendő munkavállalóknak és a külső partnereknek, ügyfeleknek is.

Beszélgessünk képzési igényeitekről ingyenes konzultáció keretében!

Mitől vagyunk mások?

Mérhető eredmény

Célunk, hogy kézzel fogható értéket adjunk partnereinknek, ezért online felméréssel és visszaméréssel követjük a tréningek eredményességét.

Egyedi, testreszabott programterv

Nem „dobozos” terméket kínálunk: nemcsak egy kommunikációs tréninget adunk, hanem mindig az adott iparágra, az adott vállalat szervezeti kultúrájára, részlegre és munkakörre szabjuk a vállalati tréning során alkalmazott technikákat és feladatokat.

Készségfejlesztés szemléletformálással

A tréningek már másnap használható gyakorlati elemeket is tartalmaznak, így azonnal megérzed a program hatását a mindennapokban. Emelett fontos, hogy a vezető szemléletét is formáljuk, hogy a szervezet értékeit hitelesen tudja képviselni és új szemszögből nézzen rá a kihívásokra.

Megoldás, nem csak egy szolgáltatás

Nemcsak egy tréningnapot szervezünk, hanem segítünk megérteni a problémát és felmérni a résztvevők készségeit, összeállítjuk a szakértői csapatot, menedzseljük a kollégák tájékoztatását és a teljes projektet a vezetőség igényei szerint.

Kíváncsi lennél hogyan nézne ki egy képzés?

Less bele minta képzési terveinkbe!

Ingyenes első konzultáció, ismerjük meg egymást!

Hogyan zajlik egy Labours vállalati tréning?

1. Igények felmérése


Fontos, hogy megértsük a céljaidat, éppen ezért szakembereink körültekintően felmérik a változással kapcsolatos céljaidat, igényeidet. A projekt indulása előtt az alábbiakat fontos megértenünk:

– Cégkultúra (főbb értékek, viselkedési normák)
– Céges stratégia (kitűzött célok, vállalati vízió)
– Résztvevők készségei (jelenlegi szint és a program után elvárt)

Emellett fontos meghatározni közösen a projekt céljait, időbeni határait és megállapodni abban, hogyan fogjuk mérni közösen a projekt sikerességét. Ezekben a beszélgetésekben a HR és a felsővezetés szokott részt venni.

2. Programterv testreszabása


Tőlünk nem sablonok szerint összeállított programot kapsz. Mi kifejezetten az igényed szerint állítjuk össze a vállalati tréningek tartalmát.

3. Résztvevők tájékoztatása


Tisztában vagyunk vele, hogy a HR szakemberek mennyire leterheltek, éppen ezért mi a teljes folyamatmenedzsmentet átvállaljuk. A résztvevők megkapnak tőlünk minden fontos információt és lehetőségük van egy közvetlen kapcsolattartótól kérdezni, ha szükségét érzik.

4. Projektnyitás


Ez az alkalom adja a projekt keretét és alapját. A célunk, hogy még a tréningsorozat előtt kapcsolódjunk a csapattal és megismerjük a résztvevőket. Emellett részletes tájékoztatást kapnak:
– A program céljáról, elemeiről
– Tanulási folyamatról, időbeni kereteiről
– Tréning csoportok beosztásáról
– Trénerekről
– Labours módszertanáról
Ilyenkor van lehetőség arra, hogy a résztvevők is kifejezzék az elvárásaikat és felállítsák a személyes céljaikat.

5. Előzetes készségfelmérő


Ha nem tudjuk honnan indulunk, nem fogjuk látni meddig tudtunk eljutni. Éppen ezért fontos, hogy a gyakorlatban is felmérjük a vezetők, munkatársak, a fejleszteni kívánt terület dolgozóinak készségeit.

 

Igény szerint kaphatnak a résztvevők online formában visszajelzést egy tanácsadótól vagy akár egy csoportos meeting keretében támpontot kaphatnak a kollégák, hogyan értelmezzék a felmérő eredményeit.

6. Tréning


Fejlődés, szórakozás, tanulás. Aktív, kreatív, széleskörű szakmai tudás szerint összeállított prezentációk és feladatok, melyek segítik a vállalati kultúra fejlesztését, a szervezetfejlesztés útjában álló problémák leküzdését.

7. Egyéni feladatok, akciótervek megvalósítása


A résztvevők a tréning során különböző feladatokat kapnak, melyek segítenek abban, hogy az elsajátított tudást hatékonyan beépíthessék az eszköztárukba. A siker érdekében szakembereink a feladatokat nemcsak ellenőrzik, de az eredmények nyomon követését is elvégzik.
Ezeket a feladatokat a résztvevők emailen keresztül vagy egy felhőalapú mappában osszuk meg velük.

8. Egyéni coaching/mentoring (opcionális)


Mentoring alkalmával a résztvevők maximális támogatást kapnak abban, hogyan tudják a tréningen elsajátított készségeket a gyakorlatba beültetni, saját vezetői stílusukra szabni és hozzáigazítani a csapatuk kultúrájához. Mentoraink tanácsokkal és javaslatokkal támogatják a résztvevőket.

Coaching során a vezető önreflexív készségét erősítjük: meg kell erősíteni azt az képességét, hogy a vezető magától is rátaláljon a válaszra és képes legyen különböző szcenáriókat végig gondolva megoldásokat találni. Éppen ezért a coach nem ad direkt válaszokat a kérdésekre, hanem a coachee-t vezeti rá a saját válaszaira egy tudatosan facilitált egyeztetés során.

Coachingról bővebben

9. Visszamérés


Profi módszerek segítségével megnézzük, hogy konkrétan mennyit és miben fejlődött a csapat, milyen hatással volt a tréning a vállalati kultúra gyarapodására.
Jellemzően az alábbi területekre fókuszálunk:
– Résztvevők és a HR elégedettsége
– Résztvevők fejlődése az adott készségeken belül
– Kollégák, beosztottak, vezetők véleménye a résztvevő viselkedésének változásáról

Igény szerint kaphatnak a résztvevők online formában visszajelzést egy tanácsadótól vagy akár egy csoportos meeting keretében támpontot kaphatnak a kollégák, hogyan értelmezzék a felmérő eredményeit.

10. Projekzáró esemény


A projektzáró esemény igény szerint személyesen vagy online formában történik, ahol:
– Összefoglaljuk és röviden áttekintjük a résztvevőkkel tanult technikákat és témaköröket
– Résztvevők tapasztalatok cserélnek, levonják a tanulságokat – itt tudunk tanulni egymás sikereiből és kihívásaiból
– Megünnepeljük az elért eredményeket és kiosztjuk az oklevelet a program sikeres elvégzéséről

11. Eredmények összefoglalása a vezetőségnek


A vezetők támogatása mindig prioritás, ezért az elért eredményekből átlátható, jól értelmezhető, riportot készítünk. Ez lehetővé teszi, hogy az elért eredmények és a folyamatos fejlődés hosszú távon fenntarthatók legyenek.

Lépj velünk kapcsolatba még ma!

43%-kal tudatosabb konfliktuskezelés vezetőknél

A konfliktuskezelés egy örök téma, főleg a vezetők körében. Ha egy vezető képes megfelelően kezelni a felmerülő nézeteltéréseket, akkor nem csak egy pozitív munkahelyi légkört tud ezáltal megteremteni, de a saját hitelességét is meg tudja erősíteni a beosztottjai körében.

 

Olvasd el, hogyan segítettünk egy középvezetői gárdának fejleszteni ezt az izmot.

Hogy jellemeznek ügyfeleink?

Google értékeléseink

Annamária Szántó
Annamária Szántó
2023-05-25
Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem a 6 alkalmas vezetői mentorprogramban, ami az én igenyeimre, hiányosságaimra és kérdéseimre épült. Szilvi nagyon jó mentor, aki sokat segített abban, hogy vezetőként is magamra találjak. Az elméleti tudás mellett a helyzet gyakorlatok, és a mindennapi "problémák" elemzése lehetővé tették a könnyebb megértést és az adott módszer alkalmazását.
Katalin SEBOK
Katalin SEBOK
2023-04-11
Egy 6 alkalmas mentorprogramban vettem részt egy kiváló mentor mellett. Nem csak elméleti tudást kaptam, a helyzet gyakorlatok lehető tették a könnyebb megértést és adott módszer alkalmazását. Fontos megemlíteni, hogy valóban rólam szólt, az én igényeimre, esetleges hiányosságaimra épült, hogy maximálisan az én fejlődésemet szolgálja, nem pedig egy általános program volt. Csak azt sajnálom, hogy vége lett..
Tamás Nagy
Tamás Nagy
2023-03-31
A képzés során, egy szakmailag felkészült és nagyon kedves oktatóval hozott össze a sors, nagyon pozitív élményeim voltak az coaching kapcsán, és persze a Szilvi neked köszönöm a rám szánt idődet, és persze a cégünk további dolgozói nevében is az összes Labours kollégának, hogy foglalkozott velünk reméljük még találkozunk 🙂
Zsuzsanna HÁKNÉ
Zsuzsanna HÁKNÉ
2023-03-31
Jól felkészült, segítőkész, támogató csapat! Ajánlom őket!
András Faragó
András Faragó
2023-02-21
Két napos vezetői kommunikációs tréningen vettünk részt a Labours Hungary Kft. szervezésében. Az elsajátított tudás mellett a tréning egyben csapatépítésnek is megfelelt, amiért külön hálás vagyok. Az idő bizonyította, hogy az oktatáson javasolt technikákat kollégáim sikeresen alkalmazzák már a gyakorlatban is.
Norbert Rácz
Norbert Rácz
2022-08-23
Csapatkohézió és együttműködés fejlesztése volt részemre a kijelölt témakör. A workshop-ok jó hangulatban, barátias lékörben zajlottak. Személyre szabott témaköröket elemeztünk, ami tovább erősítette a csapatunk és egyéni hozzáállásunkat. Köszönöm, hogy megismerhettelek benneteket! További sok sikert kívánok! Remélem lesz még alkalmunk a közös munkához! 5⭐🙂

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy...

Szakmai kérdések

 • Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen készségeket fejlesszenek a résztvevők, akkor felmérési eszközeinkkel ebben tudunk segíteni. Online felmérőinkkel gyorsan meg tudjuk találni a probléma gyökerét és ezáltal személyre szabott képzési tartalmat tudnak tanácsadóink összeállítani a vezetőknek.
 • Ez a budget-edtől és a csoporttól függ.
 • A csoportos tréning költséghatékonyabb választás, mint az egyéni fejlesztés és jól kivitelezhető, ha a résztvevők azonos vagy nagyon hasonló pozícióban dolgoznak és/vagy ugyanazzal a problémával küzdenek.
 • Abban az esetben, ha nem lehet egy közös témát kiválasztani vagy egyedi programot szeretnél biztosítani a vezetőnek, érdemes egyéni fejlesztésben gondolkodni, hogy mindenki a legtöbbet tudja kivenni a képzéséből. Mentoring/coaching esetén a vezetőnek több szabadsága van a saját elakadásait, kihívásait feldolgozni, ezért egy kulcspozícióban lévő vezetőnek ez a megoldás hatékonyabb lehet.
 • Egy harmadik opció a kettő vegyítése, ezt ügyfeleinknek gyakran szoktuk javasolni. A képzési projekt ekkor egy csoportos tréninggel indul, majd egyéni mentoring/coaching alkalmak segítségével biztosítjuk, hogy mindenki a saját vezetői stílusára és csapatára tudja szabni a tanult technikákat.
 • A Labours tréningeken ügyelünk arra, hogy a gyakorlati elemek legyenek többségben, például szituációs gyakorlatokkal, csoportos reflexióval és coaching eszközökkel támogatjuk őket, hogy a vezetők mihamarabb kipróbálják és begyakorolják a tanultakat. Ezen felül a tréningeken a hétköznapi életből vett példákat dolgozunk fel.
 • Ahhoz, hogy az elsajátított készségeket a résztvevők gyakorolni tudják kiegészítő anyagokkal, konzultációkkal, feladatokkal szoktuk támogatni őket.
 • Minden tudásanyagot megosztunk velük a képzés során.
 • Biztosítunk egy Labours munkafüzetet. Ebben tudják a résztvevők jegyzeteiket tárolni és az elsajátított tudást rendszerezni.
 • A tréningek előtt és után feladatokat osztunk ki a résztvevőknek, amik a gyakorlati elsajátítást mélyítik.
 • Gyakran szoktunk további segédeszközöket (könyvek, cikkek, podcastok) javasolni a résztvevőknek, ha további technikákra kíváncsiak az adott területen.
 • Felmérés esetén visszajelzést tudunk biztosítani a résztvevőknek, hogy jobban megértsék az erősségeiket és fejlesztendő területeiket.
 • Igény szerint a tréningprogram kiegészíthető egyéni mentoringgal és coachinggal.
 • A projektjeinkbe minőségbiztosítási folyamatokat építünk be, melyek az alábbiak:
 • A trénereket, tanácsadókat azután válasszuk ki, hogy a HR-rel és az ügyvezetővel beszélgetéseket folytatunk. Ezáltal a cégkultúrához és a célhoz a legmegfelelőbb szakembert tudjuk kijelölni.
 • Minden tréning végén a résztvevők elégedettségi felmérést töltenek ki, aminek eredményeit feldolgozzuk és a tanulságokat levonjuk a következő alkalomra.
 • Rendszeres meetingeket tartunk a résztvevők feletteseivel, HR-rel és a felsővezetőséggel, hogy feedbacket kérjünk és az esetlegesen felmerülő problémákra időben megoldást keressünk.
 • Minden képzési alkalomról összesítő dokumentumot készítünk, amit megosztunk a projektben dolgozó trénerekkel, tanácsadókkal.
 • Ha egy projektben több tanácsadó vesz részt, akkor a háttérben rendszeres szakmai konzultációkkal biztosítjuk az összhangot és a hatékonyságot a projekt kivitelezése során.
 • Rendszeres állapotjelentést küldünk a HR-nek és az érintett vezetőségnek a projektről, hogy naprakész információval rendelkezzen a projekt előrehaladásáról.

Technikai, szervezési kérdések

 • 8 óra (1 óra ebédszünettel), vagy
 • 4 óra (ebédszünet nélkül), vagy
 • megbízói igényekhez is tudunk igazodni
 • 1-3 nap, attól függően, hogy milyen készséget és milyen mértékben szükséges fejleszteni.
 • Több tréningnap esetén szoktuk javasolni, hogy 1-3 hét teljen el az alkalmak között, hogy a résztvevőknek legyen idejük az elsajátított technikákat beültetni a gyakorlatba.
 • Igen, azonban 12 fő feletti csoportlétszámnál több tréner jelenléte szükséges.
 • A tréningjeinket online és offline formában is meg lehet tartani, egyedül azt a megoldást nem javasoljuk, amikor a csoport egyik fele személyesen, a másik fele pedig online vesz részt a tréningen.
 • Online tréning esetén fontos a résztvevőknek biztosítani a megfelelő körülményeket: stabil internet, nyugodt környezet, illetve jó minőségű kamera és mikrofon.
 • A személyes képzéseket lehet a megrendelő irodájában vagy a megrendelő által kijelölt külső (saját vagy bérelt) helyszínen is tartani.
 • A tréningekhez, workshopokhoz általában asztalra, székekre és flip chartra van szükségünk, némely esetben kivetítőre. Emellett természetesen a terem méretének illeszkednie kell a csoportlétszámhoz.
 • Tudjuk, hogy a HR-esek rengeteg feladatot cipelnek, mi is dolgoztunk vállalati oldalon. Éppen ezért szolgáltatásunkat úgy alakítottuk ki, hogy a képzési projektek simulékonyan tudjanak folyni a többi projekt mellett.
 • A Labours így az alábbi folyamatokat veszi át és menedzseli:
  • A Labours kijelölt kapcsolattartót biztosít a projekt idejére, hogy a résztvevők kérdéseiket közvetlenül a Laboursnek tudják feltenni.
  • A projekt idejére biztosítunk egy felhőalapú könyvtárat, amit a résztvevők kényelmesen elérhetnek számítógépről vagy telefonról. Erre a platformra minden hasznos információt feltöltünk: többek között a projekthez tartozó főbb információkat és a képzésen feldolgozott anyagokat.
  • A résztvevők minden fontos projektszakasz előtt részletes tájékoztatót kapnak tőlünk emailen.
  • Rendszeres állapotjelentést biztosítunk a projekt főbb mérföldköveiről, így nem kell a projekt nyomon követesével foglalkoznod.
  • A résztvevők számára emlékeztetőt és naptármeghívókat küldünk a képzési alkalmakról.
  • Online felmérő esetén mi kezeljük a kérdések összeállítását, a kérdőívek kiküldését és az adatok teljeskörű feldolgozását.
  • A projekt végén a vezetőség számára készítünk egy összegzést az elért eredményekről.
  • Amiben szükségünk lesz a segítségre:
  • Adatok begyűjtése: ez egy egyszeri tevékenység, amikor a projekt elején begyűjtjük a résztvevők adatait.
  • Időpontegyeztetés: ezt a feladatot is szívesen átvesszük, de nekünk az a tapasztalatunk, hogy a leghatékonyabb megoldás, ha a HR előre kijelöli a képzések időpontját.
  • Projektegyeztető megbeszéléseken való részvétel.
  • Terembérlés amennyiben szükséges.

Lépj velünk kapcsolatba még ma!

Vezetőfejlesztés ebook mockup v2

Vezetőfejlesztés minden vállalati szinten

Töltsd le INGYENES e-bookunkat!

Scroll to Top