3 tipp, ahogy a HR támogatni tudja a vezetőket 

A vezetőknek nagyon fontos szerepe (és természetesen felelőssége) van abban, hogy egy cégnél magas legyen a munkavállalói elkötelezettség, alacsony a fluktuáció és általánosságban jó munkavállalói élményük legyen a kollégáknak. A HR ezekre a területekre pedig úgy tud pozitívan hatni, ha a vezetőket onboardingolja, fejleszti, méri és folyamatos visszajelzést ad róluk. 

KÉPZÉSI LEHETŐSÉGEK BIZTOSÍTÁSA

Mint minden munkavállalónak, a vezetőknek (sőt, főleg a vezetőknek) szükségük van képzésre. Itt két nagy kategóriára gondolunk 


Vezetői “hard skill” képzés: minden, amit a HR-nek, vagy a vezető szervezeti felettesének kell biztosítania a vezető számára.

 

Vezetői “soft skill” képzés: minden olyan készség, amely segíti a vezetőt, hogy a legjobban menedzselje a hozzá tartozó kollégákat. Ezek a témák nagyban függnek attól, hogy milyen vezetői szinten található a vezető, hiszen más készségekre van szüksége egy alsóvezetőnek, középvezetőnek vagy éppen az ügyvezetőnek.

 

IDEÁLIS VEZETŐI PROFIL MEGALKOTÁSA

Egy ideális vezetői profil abban támogatja a vezetőket, hogy tudják, mik a feléjük megfogalmazott elvárás és miben kell fejlődniük. Egy vezetői profilhoz nem kell 200 vezető, ha már van 10+ vezetőnk, akkor ott is felmerülhetnek eltérő munkavállalói megélések, nagy kulturális különbségek csapatonként és egy vezetői profil ezt is próbálja egységesíteni.

Javasoljuk, hogy a HR végezzen szervezeti diagnosztikát, hogy megértse a stakeholderek elvárásait, felmérje a jelenlegi kultúrát és megértse a munkavállalói igényeket. Bővebben a vállalati diagnózisról itt tudsz olvasni: VÁLLALATI DIAGNÓZIS

VEZETŐI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS

Végezetül pedig egy jó TÉR rendszerrel tudjuk segíteni a vezetőket abban, hogy visszacsatolást kapjanak magukról és megértsék hogyan viszonyulnak a szervezetben dolgozó többi vezetőhöz képest. 

Hírlevél feliratkozóink ezt a tartalmat részletesebben kapták meg. Ha te is szeretnél szervezetfejlesztés-képzés témában hasonló ingyenes tartalmakat, akkor iratkozz fel a weboldal alján!

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Szólj hozzá

Scroll to Top